Baileyskugler – mit ynglings juleguf

Mmmmm…Julen nærmer sig og jeg må tilstå at det her nok er min favorit blandt juleguf, så dem skulle vi selvfølgelig også have på lageret i år.

De er lavet lidt på “slump” 😊
Men har brugt ca. 500g marcipan blandet med lidt over 1 dl. Baileys, (jeg ælter det i røremaskinen, men man kan godt ælte det i hånden, det er bare noget værre klister😃). Hvis man syntes den skal smage mere af Baileys, tilsætter man jo selvfølgeligt bare mere, men pas på massen ikke bliver for klistret til at den kan trilles i kugler. Jeg sætter massen lidt på køl inden jeg triller kugler – der gør det lidt nemmere.

Kuglerne dyppes i smeltet chokolade og trilles i nesquik (alm. kakaopulver kan også bruges, men det er mere bittert i smagen), og faktisk har jeg også engang prøvet en variation hvor de rulles i knust Daim – det er bestemt heller ikke ringe og måske det er det der skal laves, hvis der bliver tid til en portion mere 🙂 Men vi ved jo ikke helt hvor meget i får hænderne fri dette år til jul, da vi jo snart venter vores lillesøster.
– For børneversion skift evt. Baileys ud med kakaomælk.

De kan også laves som snebolde, med Malibu, dyppet i hvid chokolade og trillet i krokus.  Disse smager også fint uden Malibu, hvis de skal kunne spises af hele familien😊