Black Magic med Sarah Bernard creme eller bærmousse

 

Selve Black Magic kagen kan jeg ikke klappe mig selv på skuldrene af at have opfundet, men den side jeg plejer at bruge opskriften fra, er pludseligt lukket ned men jeg havde heldigvis en screenshot liggende på min telefon af ingredienserne, og nu ligger jeg den altså ind her så jeg både selv kan bruge den når jeg skal bage og hvis andre gerne vil have glæde af den.

 

 

Kagen:
4,5 dl hvedemel
5 dl sukker
2 dl kakao
2 tsk. Natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
2,5 dl færdiglavet kaffe
2,5 dl mælk (gerne kærnemælk, men ikke et must)
1,25 dl olie

Bland først alle de tørre ingredienser og derefter blandes resten i –  dejen er ret tynd, men den bliver himmelsk efter bagning.

Bages i alm. ovn på. 175 grader – tiden driller mig ALTID og afhænger selvfølgelig også af hvilken form og om der laves dobbelt portion. Som udgangspunkt giver jeg den først 50 min i en rund springform (enkelt portion) og i den bradepande jeg jer har jeg ofte bager den i til større kager måler 36x27cm (dobbeltportion) giver jeg den ca. 1 time og 15 min og igen så driller mig den ofte og for mere efter behov –  jeg stikker i den med en strikkepind, den skal være svampet, men må ikke klistre til strikkepinden.

Kagen kan skæres igennem og halvdelen af Sarah Bernard cremen kan fyldes imellem og resten på toppen og pyntes med diverse lækkerier.

Jeg har også prøvet at lave den med Skovbæremousse i midten, smurt op med smørcreme og pyntet med fondant. Der er opskrift af både Sarah Bernard cremen og bærmoussen herunder, samt et par billeder til forslag.

Sarah Bernard creme:
5 dl piskefløde
2 dl sukker
1 dl kakao
1 tsk. vaniljesukker

Bland alle delene sammen og pisk til en lækker chokoladecreme (pas på ikke at piske for meget så den skiller)

Bærmousse:

Opskriften passer til en kage bagt af en dobbeltportion, delt på midten og moussen lægges i midten og den anden del kage oven på (denne version kræver en form at ”støbe” den i, da den skal på køl for at moussen ”sætter sig.”

6 dl piskefløde
200g flormelis
300g bær efter eget ønske (jeg har prøvet den med skovbærblanding og med hindbær)
6 blade husblas

Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.

Mens de står i vand koges de valgte bær med sukkeret og moses enten med en gaffel eller evt. en stavblender, hvis man fx bruger bær der ikke er så nemme at mose med en gaffel. Husblasen knuges fri for vand og puttes ned bærblandingen, mens det stadig er under varme – rør rundt til du er sikker på alle husblasbladene er opløst og lad nu blandingen køle af til stuetemperatur (hvis den er for varm skiller moussen!)

Når bærdelen er kølet ned til stuetemperatur piskes fløden til flødeskum og bærblandingen blandes i. Jeg hælder det forsigtigt i lidt af gangen og vender det i fløde for at det ikke skal skille, for er den først skilt er det lige til skraldespanden! Læg bærmoussen imellem kagen i en form, der støtter den i siderne og lad den hvile på køl i minimum. 5 timer.

Herunder har jeg lagt et par billeder ind af hvordan jeg har lavet kagen indtil flere gange, både som “tal-kage,” kager med forskellige slagt pynt i form af Daim, Oreo kiks og bær, kun fantasien sætter grænser for hvad der kan puttes på af pynt, og til Villads´fødselsdag havde jeg overtrukket den med fondant og pyntet med traktor og dyr. Jeg elsker denne kage fordi den kan bage et par dage i forvejen og stadig er lækker frisk, faktisk plejer jeg at bage den ene dag, ligge sammen med mousse dagen efter og pynte enten om aftenen eller morgen efter og så servere jeg den.