Den næste lange tid kommer til at gå på 1.sal

Det er vist ingen hemmelighed at vi har en masse planer og drømme for vores lille landsted. Nogen kan lade sig gøre, nogen må forblive drømme og nogen må vente lidt ud i fremtiden til økonomien rækker.

Selv om det er et stort hus, så er den på nogen områder lidt sjovt indrettet, og vi har faktisk ikke mulighed for at lave et værelse til vores Lillesøster i stueetagen. Villads har også kun et lille værelse, men til gengæld et fint stort legeværelse lige ved siden af både køkken og stue, så ungerne kan lege derinde mens jeg fx. går i køkkenet og sysler og vi stadig er ret tæt på hinanden.

Huset har kun udnyttet 1. sal i den ene halvdel, og det har hele tiden været planen at vi ville ha lavet fuld 1. sal på, og nu er vi gået igang med hele den del der var uudnyttet, samt taget et par eksisterende værelse med, som skulle rykkes ned og bygges op på ny.

Morten har fået nyt arbejde, men starter først 1/10 og er derfor hjemme her hele september måned, hvilket har givet os mulighed for at få ordnet en masse hængepartier, bl.a. har han været igang med at fuge gavl, vi har fået gjort lidt mere ved vores baggang, Morten har fået ordnet noget elarbejde der trængte til lidt opdatering (han er jo elektriker), vi har fået malet nogle paneler i de rum vi ikke nåede da vi flyttede ind og sat lister op. Med et barn der dengang var 9 uger, var det ikke nemt at nå det hele, og vi priortere meget at ikke alt vores tid skal gå med at knokle herhjemme, men også have tid sammen som familie. Så det har været helt fantastisk at kunne få sat flueben ved et masse hængepartier og samtidig have tid til at være sammen med Villads når han er hjemme.

I sidste uge havde vi en tømmer, Morten kender ude og kigge på 1. salen, for lige at få et par faglige øjne på om den var stærk nok osv til at vi kunne gå igang, ville jo være træls at ligge en masse arbejde og penge i materialer til noget hvor spærene måske var får ringe eller ligende, men han sagde vi bare skulle gå igang, og Morten fik nogle gode fif.
Morten kan rigtig mange ting håndværksmæssigt og går meget op i at tingene bliver gjort ordentligt og pænt, men det ik lige renovering af en hel 1. sal han endnu har stående på C.V.ét så det var fint lige at få lidt kyndig vejledning med på vejen.

Så fredag d. 15 sep 2017 lød startskydet til “projekt renovering af 1. etape 1.sal” – weekenden er stortset gået med at få pillet de 2 gamle værelser ned samt fået kørt isolering, gamle tæpper, brædder og andre “spændende fund” på genbrugspladsen. Mortens far var lørdag og give en hånd med, hvilket bare er skønt, da det jo er begrænset hvor meget jeg kan hjælpe til med en mave der fylder mere og mere, men jeg sørger for god mad og drikke og hygger med Villads imens 🙂

Så nu ved vi hvor vi skal bruge mange timer i fremtiden, men forhåbentligt bliver resultatet godt. Jeg har lagt lidt billeder ind herunder af processen, og der kommer nok løbende flere, til de der skulle have lyst til at følge med i vores “renoveringsprojekter på en ejendom fra 1903”. Årstallet er nok værd at have i mænde når man ser hvor gammel det ser ud på nogen af billederne 🙂

Det skal være skidt før det kan blive godt!