Der er gang i hesteaktiviteterne på Virkelyst

Det er simpelthen så hyggeligt at vi har fået heste i stalden, jeg har jo tidligere været aktiv hestepige, men altid haft dem opstaldet på rideskole/ridecenter, men jeg nyder SÅ meget at vi nu har muligheden for at have dem hjemme! Der er selvfølgeligt en del arbejde, da vi også altid står med tjansen om at fodre lukke ind/ud på fold, og her i vintertiden, er de kun på fold når det er lyst, så når vi skal noget skal vi lige kordenere om de skal lukkes ind før vi køre og have eksta hø til beskæftigelse eller om vi når hjem til at kunne at tage dem ind inden det bliver mørkt.

Egentligt har vi en stor løsdrift, som grisene brugte da de boede her, men jeg kan faktisk rigtig godt lide at have mine heste i hænder min. 2 gange i døgnet – når vi lukker ind og ud, der ser man alligevel mange ting, ser alle heste friske og raske ud, glæder de sig til at få morgenmad og ikke mindst at komme på folden eller står der en og hænger? Derudover vil jeg gerne sikre mig at alle for den mængde hø de har behov for, og vi har desværre især en der er meget bestemmede og en gang imellem jager lidt rundt med de andre på folden, og hun er sjovt nok også den mest madglade, så jeg er lidt bange for at hvis vi lukker den alle sammen i løsdriften og tildeler dem masser af hø, vil der være især en der komme oftest til fadet end de andre, og da to af hestene er et par ældre damer på snart 15 og 17 år, er jeg meget obs på at de især for alt den hø de har behov for. Vi fodre med en dansk produceret vitamin- og mineralblanding tilsat urter og hvidløg, med en lav dosering, da jeg syntes det er vigtigt de får deres primære foder fra grovfoder. Vi fodre med hø, da dette giver dem masser af tyggetid og beskæftigelse. Det er ellers blivet vældigt populært at fodre med wrap også til heste, da der jo er langt flere fodreenheder i, og dermed ikke skal have så mange kilo i døgnet, og jeg skal da også gerne indrømme at jeg syntes det er virkeligt lækkert og dufter fantastisk, men jeg syntes ikke det tilgodeser at hesten rentfaktisk er skabt til at spise stort set de fleste af dens vågne timer!

Nok om foder 🙂 da jeg skrev sidste indlæg skulle vi ned og hente endnu en hest om eftermiddagen – søde Lika, som bare er hoppet lige i mit hjerte <3
Huner simpelthen bare så sød, og lige den hest jeg/vi søgte, som kunne give mig rideglæden igen. Den sidste hest jeg havde, var en stor sort og smuk Dansk Varmblods hoppe, som desværre var noget af en strid dame, og den sidste måned jeg red på hende græd jeg stort set hver gang jeg skulle op på hende, da jeg aldrig vist hvad hun kunne finde på. Det er snart 8-10 år siden, og jeg har næsten ikke redet siden, da angsten simpelhen oversteg glæden ved at ride! Men som de fleste ryttere nok kan nikke genkende til, så når man engang har været rytter, så savner man altid at ride, når man er væk fra det, og Lika er simpelhen købt for at give mig rideglæden igen, og få lidt mere mod til jeg måske en gang skal have en unghest. Allerede efter 5 rideture, er jeg bare så glad for den hest, hun er simpelhen SÅ sød, ikke helt redet som jeg gerne vil have hende til at gå, så der er noget at arbejde med, men det er fedt når bare hendes sind er i orden, og hun arbejder med stor lyst til de ting jeg gerne vil ændre.

Jeg har længe godt vist at når vi flyttede på landet og skulle have heste hjemme, skulle det ikke være store heste, men nogen som vi som familie alle kan håndtere. Morten har aldrig før haft med heste at gøre, men siger tit at han ikke er glade for dem her, der har en størelse og mest at alt en sind og temperament der gør han ikke er red for at hjælpe med at trække dem ind fra folden og hjælpe til med andre gøremål, og når Villads bliver større syntes jeg det er vigtigt at det ikke er heste der hopper til siden bare de ser et blad der flyver eller andre ting – der er helt sikkert koldblodsheste der tager tingene meget roligt. Forleden spurgte Morten om han godt lige kunne save med kapsav i rummet inde ved siden af mens jeg sadlede op? Jeg sagde: tja prøv, så råber jeg op hvis ikke det går. Ingen af dem vippede så meget som med et øre heller ikke Lika som stod på staldgangen og var ved at blive gjort klar til en ridetur.

I går var min søde veninde på besøg, og vi blev enige om at nu skulle vi prøve at spænde Lady for ponyvognen. Vi var lidt spændte på om hun bare ville stikke af med vogn og os to i hælene😂 men hun var forbavsende sød, både da vi spændte for, og da vi lige så stille trak afsted med hende. Hun er ihvertilfælde på ingen måder bange for at have vognen efter sig – men der skal nok lidt mere træning til, før vi bare kan trille derudaf😃 Lady syntes nemlig at græsset var det mest tillokkende der hvor vi forsøgte at køre og styrbarheden er heller ikke helt på plads, men det vigtigste var egentligt at hun ikke var bange for vognen. Så nu er vi igang, og har noget mere at arbejde med😊 Men hold nu op hvor er det hyggeligt – drømmer allerede om en sommeraftener med picnickurv❤