Der kommer “rap-musik” ud af rugemaskinen

Vores andemor fik jo ællinger i starten af maj, men flere af vores unge ænder blev ved med at lægge en masse æg, men ingen af dem lagde sig på reden, på trods af der lå over 30 æg i reden. Længe havde jeg snakket om gerne at ville have en rugemaskine, men vi syntes os at en investering på 4-7.000 for en god maskine med lidt plads i, var mange penge, og vi var i tvivl om vi ville få den brugt nok.
Jeg gik igang med at lede på Den Blå Avis og Gul & Gratis, hvad der evt. var af bruge maskiner, og fandt så en til en overkommelig pris med plads til 80-100 hønseæg alt efter størrelse med automatisk vending osv. og wupti så havde vi købt rugemaskine, og ret hurtigt var jeg ude og fiske 33 andeæg ind ude fra reden, og købte også 10 gåseæg og lagde i – den skulle jo køre alligevel, var min meget overbevisende slagstale til min kæreste. Gåseæggene var desværre alle ubefrugtede, men vi fik så 2 søde små gæslinger i kompensation, som nu er døbt Frederik og Ingolf.

IMG_4576 IMG_4581

Men pinse søndag, lige som vi havde inviteret familien til pinsefrokost begyndte de første andeæg at klække – til stor begejstring for især min kusine der ellers er bypige med stort B, men det var ikke meget mad og drikke hun fik den dag, da hun skulle rende om i stalden hvert kvarter for at se hvor langt de var kommet.

Det blev desværre kun til 16 små ællinger på trods af at 29 var befrugtede, men 13 små ællinger var desværre ikke stærke nok til at komme ud af ægget, eller der er gået noget galt fordi vi kort havde åben ind til dem, da et par ællinger var faldet ned på bunden – ved det ikke men trist var det at klække en masse æg med fine små færdige ællinger i der bare aldrig nåede at tage hul på livet. Vi håber det går bedre i andehytten hvor en and nu har lagt sig på rede, og vi venter i spending på hvad der kommer under hende, og håber på vores uheldige oplevelse var begynderfejl.

IMG_4623 IMG_4624 IMG_4630

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *