En fantastisk efterårsferie er forbi

Så er efterårsferien forbi – men hvor har vi nydt den! Selv om mor stadig er plaget af opkast, kvalme og begyndende bækkenløsning, så har vi nydt at have tid sammen alligevel. Morten havde fri torsdag og fredag, så de første dage var det “bare” Villads og jeg der hyggede. Vi var en tur i Blåvand Zoo – Villads elsker dyr – hvilket han nok har arvet fra mig, samt at jeg nok heller ikke kan sige mig fri for en “smugle” prægning.

Torsdag da Morten havde fri, brugte vi formiddagen i Legoland, som jo i øjeblikkedet er smukt pyntet op til Halloween. Villads holder jo ikke så længe, så når vi er nogen steder, er det kun et par timer, da vi jo skal hjem og sove middagslur, og de fleste forlystelsesparker åbner desværre først kl. 10 – hvilket jeg syntes er en skam, da de fleste børn jo står tidligt op, men det passede fint, for efter et par timer var moderen også ved at være brugt, og faren ville gerne lidt videre i arbejdet vores på 1. sal.

Derudover har vi hygget med at bage minirugbrød, det var simpelhen fantastik at have en lille Bagermester Harepus med i køkkenet – alt er jo nydt og spændende, og skal opleves med både hænder og øjne. Jeg nyder det virkeligt! Nyder vi kan begynde at lave “rigtige” ting sammen og se hvordan så lille et væsen oplever så mange nye ting og spejler sig så meget i hvad Mor eller Far (eller en anden voksen) gør, og jeg er af den opfattelse at man lære bedst ved at få lov at være med i så meget så muligt – på det niveau man nu er.

Søndag fik vi lavet græskar lygtemand, så vi også er klar til Halloween – hvis den ellers kan holde så længe? Græskarne er ikke de bedste i år, men så har vi ihvertilfælde hygget os med at lave den, og kan da også nå at fabrikere en ny, hvis det skulle være. Jeg skar toppen af, og Villads tømte hele græskar hovedet for indhold og puttede det over i spanden, så vi kunne give hønsene indholdet. Jeg hjalp faktisk kun med at grave lidt fri og så lige det allersidste i bunden, ellers klarede han hele tømningsarbejdet – er sgu lidt stolt, taget i betragtning af han altså kun er 16,5 måned! Da vi skar øjne, næse om mund, sad han pænt og holdt stykkerne der blev skåret ud, så det var rigtig samarbejde.

Det har virkeligt været en hyggelig efterårsferie, og lidt underligt at tænke på at til næste år er der to små poder. Faktisk er det jo sidste ferie inden Lillesøster melder sin ankomst! Det lidt vild at tænke på, men tænker Villads skal have et par fridage i løbet af november, så vi kan hygge lidt og måske bage lidt julesmåkager eller nogen andet spændende, inden 3 bliver til 4.