Et rigtigt børneparadis blev skabt på under 14 dage

Vi har i længe snakket om at vi gerne ville have lavet en legeplads i haven til untgerne, Villads elsker både at rutsje, gynge, lege i sandkasse og meget mere og er i sandhed et rigtig “udebarn.” Inden han blev født, jokede vi om at han nok kom ud med gummistøvler på, og når man ser ham i dag – ja så burde han faktisk være født med gummistøvler på, for han nyder at være ude, nyder at lege og vi vil som forældre gerne gøre alt til at dette styrkes, da vi også selv er ret vilde med at være ude, og samtidig syntes det er en virkelig vigtig ting at børn bruger deres krop og deres fantasi, frem for altid at sidde foran en ipad eller fjernsyn. Ikke at Villads ikke må se fjernsyn, det er slet ikke fordi vi er fanatiske, for han er glad for Traktor Tom, “Pom Per” (Postmand Per), Rasmus Klump og en lille smugle Bamse & Kylling, vi vil bare gerne højne, at det at komme ud og få brugt noget krudt bliver en helt naturlig ting.

Detfor gik vi igang lørdag d. 26 maj med at bygge legeplads i 5 kæmpe store grantræer vi havde i haven i forvejen og flere gange havde snakket om evt. at fælde, men efter flere overvejelser og ideer kom vi frem til at det kunne blive rigtig godt at bruge dem som en del af en legeplads.

Morten kan rigtig mange ting med hans hænder og værktøj og mit hoved er fuld af tossede ideer, som Morten med årene har lært at modificere om til noget der også kan lade sig gøre i virkeligheden, den oprindeligt plan var ikke som projektet endte, men nogen gange opstår ideerne midt i projekterne, bl.a. kom jeg i tanke om at det kunne være fedt at der i den ene ende var en hule, hvor vi kunne sidde med tæpper og puder og læse historier og fortælle hemmeligheder – højtlæsning er nemlig også en af de ting vi syntes er en virkelig vigtig ting, en helt fantastisk måde at være fælles på og der hvor fantasien virkeligt kan vokse!

Jeg havde sat mig i hovedet at der også skulle en trampolin til og helst en nedgravet model, da ingen af os syntes det pynter at den står midt på plænen og skal flyttes når der skal klippes græs. Morten syntes godt det kunne vente et par år med trampolinen, men han ved også godt at han har giftet sig med en der ikke bare lige giver op når hun har fået en ide – hånden på hjertet, så er jeg ikke sikker på jeg havde kastet mig ud i det, hvis jeg havde vist hvad der ventede forude!! Men hvor der er vilje er der vej og ikke mindst en hvis portion stædighed – ikke mindre en 59 trillebørfulde kørte jeg væk med mine tykke mormorarme (men de er der desværre endnu🙈😉) og trampolin fik vi😃.

Legeborgen blev færdig og der kom gyngestativ på og til slut blev der lavet sandkasse – så nu er der skabt et rigtigt lille “børneparadis” til vores unger og deres legekammerater. Vi arbejde ret meget på højtryk, da vi gerne ville have det færdigt til Villads´ 2 års fødselsdag, hvor han skulle have besøg af ikke mindre end 9 dagplejebørn, og vi nåede i mål!