Forår, forspiring, fuglekvidder og forårsblomster

Endelig forår! Jeg elsker forår – faktisk elsker jeg alle årstider på hver deres måder, men vinteren er nogen gange lidt “tung” at komme igennem. Måske fordi vi ikke har så meget RIGTIG vintervejer herhjemme, med sne, smuk frost i solskin osv, men mere regn, regn og mere regn, kolde og mørke dage, men NU siger kalenderen forår, dagene bliver gradvist længere, det kan vi virkeligt mærke nu, og om under en måned skal vi stille urene en time frem og så går det for alvor stærkt. Vejret har været meget mildt denne vinter, men stadig mørk og våd. Bare det at se dagene bliver længere, at der er fuglekvidder og det vælter op at div. forårsblomster nede i skoven – det gør altså bare noget helt uforklarligt i ens hoved. Fornyet energi, og lysten til at skulle igang med en masse udendørs – ja så er det forår.

Jeg har plantet krukker til, med fine ting hentet nede i skoven, en lille smugle købt og lidt kreativitet, så fik vi plantet krukkerne om ved begge døre. Forspiringen er skudt igang, og jeg tænker i blomster og grønsager hele tiden 🙂 forleden bestilte jeg en ordentligt stak frø hjem fra en side på nettet og der sneg sig sørme også et nyt fuglefoderhus med (jeg elsker nemlig også at fodre vores fugle og have masser af liv i haven), og der ligges planer om køkkenhave, højbede, blomsterbede mm.

Selv om vi tidligere har haft både have og køkkenhave, er det i år bare HELT anderledes, fordi nu er det vores eget – det er ikke længere noget midlertidigt stoppested, hvor vi hele tiden skal have i baghovedet at vi skal her fra inden længe. Her skulle vi gerne blive boende til vi ikke gider mere, og derfor er det lige pludseligt også mere vigtigt hvor vi “etablere” de forskellige ting henne. Hvor er den bedste plaserieng til vores køkkenhave? Hvor skal vi sætte bærbuske? – hvilke slags skal vi have eller ønske os osv.

Egentligt har jeg aldrig gået så meget op i blomster, men nu hvor vi ved at vi ikke skal flytte, så er lysten til at få en blomsterne have kommet lidt mere op i mig, og jeg er i år ikke kun igang med at forspire tomater og agurk, men også forskellige blomster, og har indkøbt lidt forskellige blomsterfrø, som jeg glæder mig til at se komme frem og ikke mindst til at plukke skønne buketter af både til vores hjem, men også som en dejlig ting at kunne tage med når vi skal besøge venner og familie.

Heruder er der et lille uddrag af forårsblomsterne der pipler frem i vores skov, mine ny tilplantet krukker, forspirring, indkøbte frø og fuglehus.