Sukker- og melfri rabarbertærte

Tærtebund:
175 gram hj. lavet mandelmel
3 æggeblommer
50 gram blødt smør
1 knips salt
1/4 tsk vanillepulver(fx fra urtekram)
2 tsk sukrin

Bland alle ingredienserne til en fin dej, og smør en form. Tryk eller glat dejen ud så den er jævn over det hele. Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen i 10 minutter på 175 grader. Pas på den ikke bliver for mørk, og har du lavet den tynd, skal den have mindre. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.

Fyld:
350 gram rabarber skåret i skiver
1 spsk købe affedtet mandelmel
1 tsk vaniljepulver
1,5 spsk Sukrin Gold

Låg:
1 rulle sukkerfri marcipan fra Odense eller isis
50 gram smør
2 spsk kokos (den billige)
50 gram grofthakkede blandede nødder (brugte 20 gram mandler og 30 gram hasselnødder)

Når tærtedejen er kølet ned blander du rabarberskiverne med 1,5 spsk Sukrin, 1 spsk købt affedtet mandelmel og vanilje og hælder det ud i tærten.

Bland marcipanen med de 50 gram blødt smør og 50 gram hakkede nødder og 2 spsk kokos. Smuldre nu fyldet/crumblen ud over rabarberblandingen.

Sæt tærten i ovnen på 175 grader i 35 minutter eller til den er gylden.

Servers med kold flødeskum, creme fraice eller skyr blandet med lidt vanilje.

IMG_7215 IMG_7219