Vejbod med betaling eller Palle´s gavebod?

Kun 14 dage fik vores vejbod med salg af honning lov at overleve!

På de 14 dage har vi nemlig fået stjålet ikke mindre end 9 glas honning, og 1 glas er der ikke betalt fuld pris for – tænk at folk vil være sådan noget bekendt? At gøre sig til tyv for et par glas honning, er os simpelhen en gåde.

I mandags blev vi enige om at vi ikke længere ville blive ved med at gå den skuffende tur op til vejen, for at kigge og så se at der igen er taget noget uden at betale. Så nu er boden fjernet igen, og resten af vores honninglager er solgt engros og til familie og venner, samt gemt lidt til os selv.

Men hvor er det altså trist at nogen ødelægger det for andre! Allerede første dag den stod oppe ved vejen blev der snuppet 2 glas – det var virkeligt skuffende, men vi håbede på at det ikke var noget der ville fortsætte. Et par dage senere kom vi hjem fra fødselsdag og opdagede at der manglede 4 glas!! Så syntes vi faktisk ikke det var sjovt længere, men gav det en chance til. Så var der ro på et par dage men så blev der igen snuppet nogen glas og et blev der ikke betalt fuld pris for.

Hvor bliver man altså bare skuffet og rasende over at nogen tror det er Palle´s gavebod!! Det er bestemt ikke gratis at lave honning – alene glas, etiketter mm. står næsten i 5 kr. inden man har fyldt honning i. Så er der udgifter til foder til bierne om vinteren (da man jo fjerner honningen, som jo egentligt er biernes mad), udgifter til bekæmpelse af skadedyr, udstyr og en masse arbejdstimer både med at passe bierne, men bestemt også når der skal slynges, røres i honningen til den er tappeklar, tappes på glas, sættes etiketter på osv – men alt det tænker en gemen tyv nok slet ikke på, når han tager for sig af goderne uden at betale.

Det har været meget oppe i medierne i år om at det desværre er et stigende problem at folk ikke betaler for det de tager i vejboder og selvbetjente gårdbutikker, og hvor er det en trist udvikling, da vi ellers syntes det er en fantastisk ting at kunne købe ting der hvor man køber det. Men vores lyst til at prøve til igen med evt. overskud af frugt og grønsager er godt nok ikke ret stor efter sådan en oplevelse!